9 december 2021

Selfie Ring Lamp voor de Perfecte Selfie

2 min read
selfie ring lamp

Heb je wel eens een foto gemaakt met een selfie ring lamp? Geef het maar toe, je maakt vast wel eens een selfie? Gewoon omdat je graag jouw social media account up-to-date wilt houden, of omdat jij van fotograferen houdt. Wees gerust, de meeste mensen maken nooit in één keer de perfecte selfie. Meestal worden er 15 foto’s gemaakt waarvan er één wordt uitgekozen. Een belangrijk onderdeel van een goede foto is belichting, en al helemaal als het gaat om portretten. In dit artikel ga ik jou uitleggen hoe jij de perfecte selfie kunt maken.

selfie ring lamp

De omgeving

Het is een misverstand dat een selfie puur en alleen om jouw gezicht en bovenlichaam gaat, ook de achtergrond speelt een belangrijke rol. De selfie is natuurlijk een stuk minder mooi wanneer de achtergrond erg rommelig is, of wanneer iemand een zogenoemde photo bomb kan doen. Een photo bomb is wanneer iemand bijvoorbeeld op de achtergrond iets doet wat de aandacht van jou zal afleiden. Dit kan natuurlijk heel leuk en grappig zijn, maar ik leg in dit artikel even de focus op serieuze selfies. Kies dus een mooie achtergrond, of juist een hele neutrale achtergrond. Met een mooie achtergrond bedoel ik een bepaald uitzicht over iets, zoals een zee of stad. En met een neutrale achtergrond bedoel ik bijvoorbeeld een witte of zwarte muur. Door de juiste achtergrond te kiezen geef je jouw selfie meer betekenis, en draait het niet alleen om jou.

Omgevingsfactoren en expressie

Natuurlijk zijn omgevingsfactoren en expressie ook belangrijk. Zoals als ik al eerder zei is de belichting erg belangrijk, ga bijvoorbeeld overdag of op een zomeravond naar buiten om voldoende belichting te krijgen. Maar je kunt ook binnen voldoende belichting krijgen door je gezicht naar het raam te richting bij het maken van de selfie. Soms is het lastig om voldoende belichting te krijgen, in de avond of wanneer je een selfie wilt maken op een locatie waar gewoon weinig belichting is. In dat geval is een selfie ring lamp de perfecte oplossing, om de perfecte selfie te maken. Je kunt ze krijgen op standaard, maar er zijn ook varianten die je op jouw smartphone kunt bevestigen. De selfie lamp geeft de juiste belichting die bijvoorbeeld ook door professionele fotografen wordt gebruikt.

Wanneer je de perfecte omstandigheden hebt gevonden, ga je de focus leggen op jouw expressie. Wees jezelf, en gebruik je natuurlijke blik. Veel mensen zeggen “je moet lachen” maar dat hoeft helemaal niet. Het is leuk, maar maak het niet ongemakkelijk voor jezelf. Gebruik een expressie die bij jou past, of de omgeving. En tot slot, kijk in de lens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *